Levollisesti lomalle

Työelämä ja normaali arki on monelle meistä jatkuvaa kiirettä, tehtäviä tehtävien perään, ehtimistä ja loputtomia velvoitteita. Ei ihme, että keho ja mieli joutuvat ylikierroksille, joka ei niin vain laskekaan kun on aika siirtyä lomalle. Nyt olisi se ihana, kauan odotettu aika vain olla, levätä, kuunnella ja toteuttaa omiakin tarpeita. Levottoman mielen takaa niitä aidoimpia tarpeita saattaa kuitenkin olla vaikea tavoittaa, kehossa hengitys on tukossa, syke korkealla ja nukkuminenkin saattaa olla rauhatonta eikä uni syvene tarpeeksi, jotta kunnon palautuminen voisi tapahtua. On jännittynyt olo ja vaikeuksia siirtyä läsnäoloon itsen ja tämän hetken kanssa.

Kehoa ja mieltä voi tietoisesti auttaa pysähtymään, katkaisemaan suorittamisen kierre ja vapauttamaan kertynyttä jännitystä. Hengityksen rauhoittuminen, syveneminen ja avautuminen vaikuttaa valtavasti kehon ja mielen tilaan, auttaen myös hermostoa rauhoittumaan. Oleminen siirtyy jatkuvasta ajatusten ja ongelmien pyörittelystä aistimiseen ja kokemiseen, jolloin läsnäolo itsessä mahdollistuu – voi vain OLLA. Kun kyky aistia jälleen voimistuu, pienet ja yksinkertaisetkin hetket läheisten kanssa, luonnossa tai ihan vaan omassa seurassa tuntuvat riittäviltä, eikä elämyksiä tarvitse hakea niin isoista tapahtumista ja asioista.

Tätä arjesta lomalle siirtymää helpottamaan järjestän la 29.6. klo 10-16.30 VAPAUTA STRESSIÄ HENGITTÄEN PÄIVÄN, jonka aikana keskitymme tietoisesti siirtymään suorittamisesta ja kiireestä helpottavaan olemisen tilaan, jossa levollisuus ja läsnäolo omassa kehossa ja mielessä vahvistuvat. Rauhoittumisjärjestelmä pääsee aktivoitumaan taistele-pakene järjestelmän vastapainoksi, jolloin palautuminen sekä kehon, että mielen tasolla tulee mahdolliseksi.

Työskentelemme lempeästi oman itsemme kanssa psykofyysisen hengitysterapian keinoin hengitystä ja kehollisuutta hyödyntäen, tutkimme stressin olemusta mielikuvin, sekä annamme itsemme siirtyä sisäisestikin lepoon ja ”lomalle” kaiken tekemisen ja suorittamisen vastapainoksi.

OLET LÄMPIMÄSTI TERVETULLUT MUKAAN! Ilmoittautuminen TÄSTÄ

Jätä kommentti