Välillä ei vaan meinaa jaksaa herkkänä tässä maailmassa

Kuka kertoisi, miten pysyä omassa itsessään, vaikka aistii toisia lähes yhtä paljon kuin itseään.

Kuka kertoisi, miten tulla toimeen kaiken aistimansa kanssa ilman tarvetta reagoida, sulkeutua.

Kuinka uskaltaa pysyä avoimena, vaikka pettymyksiä ihmisten kanssa on ollut niin paljon.

Kuinka olla ymmärrettävä ihmisille, jotka eivät havainnoi niin pikkutarkasti yksityiskohtia ja vivahteita, eivätkä ymmärrä, että joillekin sellainen on arkipäivää.

Kuinka kommunikoida maailmassa, jossa poikkeava ajattelu hämmentää.

Kuinka tulla kuulluksi, kun ajatukset ylittävät normi käsityksiä ja maailmankuvaa.

Kuinka jaksaa sitä, ettei useinkaan kellään ole vastineeksi mitään sanottavaa, kun ei ole edes ajatellut moisia.

Kuinka jaksaa erilaisuudesta seuraavaa yksinäisyyttä eristäytymättä.

Kuinka sietää karkeita energioita hajoamatta – seksuaalisuuden muuttumista niin tarve- ja suorituskeskeiseksi, läsnä olemattomuutta, hienovaraisuuden puuttumista, epäaitoutta, tunteiden piilottelua, kanssa ihmisten haluttomuutta jakaa sisintään, viattomuuden ja totuudellisuuden katoamista.

Kuinka tulla toimeen tuskan kanssa, jota kokee maailman ymmärtämättömyydestä elämän syviä tasoja kohtaan.

Tuskan, jota tuntee kun kohtaa lasten ja eläinten ymmärtämätöntä kohtelua, tahatontakin.

Kuinka selittää, että hetkessä pystyy havainnoimaan energian kautta, sanojen ulkopuolella, vallitsevan todellisuuden.

Kuinka katsoa kaikkea olemassa olevaa ilman tarvetta tuomita tai arvostella.

Kuinka säilyttää itsensä ehyenä ja kokonaisena, vaikka tulee väärinymmärretyksi selityksistä huolimatta.

Kuinka yhdistää ääretön herkkyys ja voima itsessään tasapainoiseksi kokonaisuudeksi.

Kuinka tulla sinuiksi näiden ääriominaisuuksien kanssa, niin ettei kumpikaan ryöpsähtele itsestä ulos hallitsemattomasti.

Kuinka sietää kaikkea kykenemättömyyttä, inhimillisyyttä ja vajavaisuutta itsessään, jota on yllin kyllin, vaikka on kuinka tiedostava.

Välillä minä en vaan kerta kaikkiaan tiedä…

…Sari

 

9 kommenttia artikkeliin ”Välillä ei vaan meinaa jaksaa herkkänä tässä maailmassa”

 1. Olipa hyvin kirjoitettu ja kuin omista tuntemuksistani. Oivallisesti ilmaistua tekstiä. Noin tunnen itsekin, mutta en ole osannut niitä tuntemuksia pukea noin hyvin sanoiksi. Lohduttavaa kuulla, että samanlaisia tuntemuksia muillakin.

  Vastaa
 2. Hienosti ilmaistu sanoin niin tuttuja tuntemuksia itsellekin !! On oikeastaan aika paradoksaalista olla erityisherkkä..kokemus elämän kuormittavuudesta ja haasteellisuudesta..ja toisaalta kyky aistia ja kokea voimakkaasti kaikkea kaunista koko luomakunnassa ja liikuttua syvästi .olisipa viisautta ja voimia käyttää tätä ominaisuutta vahvuutena !

  Vastaa
 3. Palasin tähän tekstiisi aina vaan uudelleen, sen jokainen lauseesi, ne vain niin osuu ja uppoaa täydellisesti minullekkin :).
  On meitä todella mitä hienoimmalla ja arvokkaimmalla ominaisuudella kuitenkin heitetty, sen kanssahan on töitä tehtävä, ja ei se mitään, mehän tehdään :).
  Luulenpa, että tätä ominaisuuttamme on aivan mahtava ”penkoa” ja” opiskella” itsessään ja sen myötä itse olen (sen vasta hiljan, pari vuotta sitten, itsessäni tajunneena) huomannut elämässäni aivan valtavasti aina vaan uusia asioita, näkökulmia, ja järisyttävää kauneuttakin, herkistymistä aian vain edelleen:). Ominaisuuden tajuaminen tuo edellenkin minulle kutkuttavaa hurmiotumista siitä kauniista ja ihanasta mahdollisuudesta, jonka olen tämän ominaisuuden myötä saanut syntymälahjakseni ja uteleliaisuutta kaikkea ja kaikkia kohtaa tällä arvoituksellisella olemassaolomme kentällä, ihan sen kaikilla, nyt havaittavissani olevilla eri tasoillla.
  Uskon, että oma elämäni lähtee matkaamaan nyt enenevästi suuntaan, jonne kulku ei ole ehkä kuitenkaan helpointa ja vaivaattomista , mutta aivan varmasti antoisinta, eheyttävintä ja sitä oikeinta juuri minulle.
  Syntymälahjani on itselleni kaikista arvokkainta ja sitä nyt lempeällä uteliaisuudella tutkien ja vaalien haluan osoittaa myös kiitollisuuttani tänän syntymälahjan antajaa kohtaan, kuka se ikinä sitten lieneekään :). Kiitän täysin sydämin joka tapauksessa. Olen onnellinen ja etuoikeutettu saadessani olla näin. Anniina

  Vastaa

Jätä kommentti